Zadar är en kuststad i norra delen av den kroatiska provinsen Dalmatien och har strax över 90 000 invånare.
Den vackra kuststaden har goda kommunikationer till de angränsade städerna Split, Zagreb och Rijeka. Det går fort att ta sig ut till skärgården som bjuder på vacker natur.Bland seglare har Zadar och dess skärgård länge varit en favorit. Men nu börjar även svenskar utan båt hitta hit, mycket tack vare Ryanair som flyger hit på drygt två timmar sedan i våras. Billiga resor till Zadar

 
Zadar är en kuststad i norra delen av den kroatiska provinsen Dalmatien och har strax över 90 000 invånare.
Den vackra kuststaden har goda kommunikationer till de angränsade städerna Split, Zagreb och Rijeka. Det går fort att ta sig ut till skärgården som bjuder på vacker natur.Bland seglare har Zadar och dess skärgård länge varit en favorit. Men nu börjar även svenskar utan båt hitta hit, mycket tack vare Ryanair som flyger hit på drygt två timmar sedan i våras.


En mix av Kroatien och Italien och är regionen Istriens största stad.
För  dig som vill kombinera stadsliv med sol,bad och utflykter. Precis som många andra platser i Kroatien har Pula lämningar från romartiden, mest känd är den stora amfiteatern.Utanför ligger de vackra Brijuniöarna, som är en av Kroatiens åtta nationalparker. Där finns också goda möjligheter till sol och bad från släta klippor.

 

Share